Assurpharma

Assurpharma is de naam van het samenwerkingsproject tussen de Belgische apothekers en verzekeraars.

Wat is Assurpharma?

Indien u uw geneesmiddelen krijgt terugbetaald door een hospitalisatie-  of ambulante verzekering dan kunt u uw BVAC-attesten digitaal laten verzenden vanuit de apotheek naar MedExel.

Het is eenvoudig en snel!

Uw Assurpharma kaart (1 kaart per persoon) is eveneens beschikbaar in uw persoonlijke My MedExel tool. De apotheker zal de barcode van uw smartphone scannen.

Voordelen

Met Assurpharma vereenvoudigen we uw administratie.

Hoe gebruiken

Er wordt één kaart verstuurd per aangesloten gezinslid. Deze kaart is persoonlijk en geldig voor de waarborg ‘Gezondheidszorg’ voor elke type vergoedingsaanvraag die u geniet en dit enkel voor de geneesmiddelen die in aanmerking komen voor een terugbetaling volgens de algemene- en bijzondere voorwaarden van uw contract.

Bij aankoop van geneesmiddelen scant uw apotheker de barcode van uw Assurpharma kaart of uw smartphone, waarna hij de attesten snel, digitaal en op een veilige manier doorstuurt naar MedExel. Zo hoeft u de attesten niet meer per post, via email of via My MedExel te versturen. Wij vergemakkelijken uw administratie.

U ontvangt zelf een bewijs van verzending van de apotheker met daarop een unieke code. Deze kan u gebruiken indien u een vraag heeft over deze specifieke terugbetaling.

Talrijke apotheken zijn vandaag al in staat om deze barcode in te lezen en de attesten op een beveiligde manier digitaal door te sturen naar MedExel.